Tuesday, 25 August 2009

Gadis Bijak dan Cemerlang, Usah Teburu-buru Membuat Tanggapan

Untuk permulaan kalinya, dlm blog ini akan membincangkan topik yang mengajak anda semua berfikir sejenak & melihat apa yg b’laku disekeliling kita. Benarkah menjadi bijak & cemerlang adalah ‘musuh’ dalam diam kepada seorang gadis. Ada yang b’anggapan seseorang gadis itu tidak b’teman (lebih rapat tidak mempunyai teman lelaki) krn kecemerlangannya. Ramai yang mengagumi kebijaksanaannya tetapi tidak ramai yang berani mendekatinya.

Lelaki, lebih2 lagi rakan sebaya berasa rendah dr @ segan utk memulakan langkah biarpun ddlm hati ‘terasa sesuatu’. Ini krn gadis bijak sering dianggap serius & fokus terhadap apa jua tindakan yg dlakukan. Mereka dikatakan x berminat kpd cinta & mempunyai kekasih. Semua itu adalah perkara aneh yg blh menjejaskan tumpuan mereka. Begitu sekali ‘label" yg diberikan kpd gadis bijak & cemerlang ini. Betulkah begitu??? Bagi saya, itu adalah anggapan yg t’lalu t’buru2. Sya yakin, biarpun bijak, cemerlang & berjaya dlm sesetengah aspek, mrk jg seperti individu lain yg mempunyai naluri ingin di cinta dan mencintai. Tentu shj mrk yg ingin melalui pengalaman keluar ‘b’dating’ seperti rakan2 lain. Mempunyai kekasih hati, tempat b’manja & b’kongsi crita ttg pelbagai cerita.

Kepada rakan2 lelaki, saya sekadar mahu memberi pandangan. Jangan mudah membuat kesimpulan. Sekiranya sekarang ini kamu telah jatuh hati kepada seseorang gadis yg lbh bijak & cemerlangdrpd kamu, anggaplah perasaan itu suatu anugerah & rahmat drpd Allah. Beranikan diri utk meluahkan perasaan, berilah peluang kpd dr sndr dan sidia. Siapa tahu, mungkin Allah telah mengatur jodoh antara kamu b’dua….

No comments: